2024. jan 11.

Összetartozás Fája: az Ország Karácsonyfája Erdőhorvátiból

írta: ETCcrew
Összetartozás Fája: az Ország Karácsonyfája Erdőhorvátiból

Erdőhorváti három hegyi patak, az Egres-patak, a Tolcsva-patak és a Kistolcsva-patak találkozásának helyszínén található. A tavaszi nagy esőzéseket követően a patakok rövid időre, de intenzíven megáradnak, elárasztva a település utcáit és károkat okozva az utakon és épületekben.

2010 tavaszán az egymás utáni öt áradás súlyos károkat okozott Erdőhorvátiban. A közösség azonban eltökélten dolgozott a helyreállításon, és különböző támogatásokat kapott állami és civil szervezetektől, egyházaktól és más településektől.

Erdőhorváti lakói hálásan és szeretetteljesen köszönték meg a kapott segítséget, egy különleges gesztussal: egy gyönyörű, 35 éves karácsonyfát ajándékoztak az Országháznak, amely eredetileg az árvízkárok helyreállítása során vágták volna ki. Az ajándék nemcsak a helyreállítás terhét enyhítette, hanem Erdőhorváti egy kis darabját is hozzáadhatta az országos közösséghez.

2011-ben Erdőhorváti adományozta ismét az Ország Karácsonyfáját, ezúttal egy 40 éves, 18 méter magas lucfenyővel, amit 15 ember és egy speciális daru segítségével vágtak ki a település központjából.

Erdőhorváti az egyetlen település Magyarországon, amely kétszer is biztosította ennek a szép élménynek a jelképét, ezzel is kiemelve az összetartozás és az ünnep közös értékeit.

Szólj hozzá

blog utazás magyarország tokaj természet természetvédelem tokaji bor nature vidék sátoraljaújhely sárospatak tokaji aszú zempléni Zemplén Erdőhorváti Tokaj-Hegyalja külöleges